Kävin tänään ultrassa, sillä kuukautisia ei ole kohta kolme viikkoa sitten pistetyn Procrenin jälkeen näkynyt. Alkukierrossa limakalvon paksuus oli muistaakseni 4mm luokkaa, joten kuvittelin, että sen täytyisi vuotaa ensin pois ennen kuin stimulaatiota voidaan aloittaa. 

Tänään limakalvon paksuus olikin enää 3mm ja munasarjoissa ei näkynyt mitään toimintaa. Kuukautisia on siis turha odotella ja stimulaatio aloitettiin heti. Molemmissa munasarjoissa näkyi 2+2 antraalifollikkelia, vasemmalla puolella kylläkin toinen oli hyvin lähellä dermoidikystan (?) "uloketta", joten lääkäri epäili josko kyseinen follikkeli onnistuu kunnolla kasvamaan. Mutta lääkäri (ja minäkin) oli tähän lukuun hyvin tyytyväinen, ottaen huomioon munasolujeni lähtölaskennan nollaa kohti. Neljä follikkelia olisi itse asiassa enemmän kuin mitä voisin edes toivoa (enkä oikein uskallakaan). 

Hyviä uutisia siis, nyt kaikki peukalot ja muutkin sormet pystyssä että munasarjat stimuloituvat ja follit lähtevät kasvuun. Tänään siis pistin Elonvan, jonka vaikutusaika on viikko. Ensi tiistaina uusi ultra ja jos kaikki on mennyt hyvin, stimulaatiota jatketaan päivittäisillä Menopur-pistoksilla sekä rinnalla Synarela-nenäsumuilla ovulaation jarruttamiseksi (Procrenin tehoaika ei enää riitä koska stimulaation alku venähti). 

Sain muitakin hyviä uutisia postin kautta: munasarjakontrollin jälkeen otetut tuumorimarkkerit olivat täysin normaalit. Ehkä alan jo uskoa dermoidikystadiagnoosiin ja unohdan ne pahemmat vaihtoehdot. Ja ihan kuin kystan kokokin olisi pienentynyt, strategiset mitat tänään 1x1,5cm.