Kuherruskuukausi julkisen lapsettomuuspolin kanssa on ohitse. On se hienoa että Suomessa edes tarjotaan tällaista mahdollisuutta, mm. Saksassa hoidot ovat monta kertaa kalliimpia ja suurimmaksi osaksi omakustanteisia, mutta nyt ymmärrän, miksi toiset kääntyvät heti yksityisen puoleen. Jonotusajat ovat tietenkin yksi syy, mutta itselläni ei ole tämän kanssa ollut ongelmia, vaan olen päässyt hoitoihin nopeasti (joka ei ole kadehdittava asia, kiireisimmät ja hankalimmat ensin...). Jos tätä ennen olen puhunut hyvin toimivasta systeemistä, niin nyt aion valittaa:

1. Lääkärien vaihtuvuus. En muista kuinka monta eri lääkäriä olen tämän vuoden puolella tavannut. Hoitosuunnitelman tekee yksi, folliultran seuraava, punktion ja siirron taas eri lääkärit. On puhelinsoittoja taas seuraavalta, selataan hoitohistoriaa ja selitellään samat asiat.

2. Lääkärien eri hoitolinjat. Suunnittelukäynnillä lääkäri sanoo, että DHEA lopetetaan samaan aikaan kuin Terolutit. Tänään toinen lääkäri kysyy, että syönhän vielä DHEA:a. No en koska se käskettiin lopettaa. Ei siitä olisi kuulemma "haittaakaan ollut" (eli rivien välistä, parempi olisi ollut jatkaa). Lisäksi: Ultrassa löytyi vain yksi pieni folli, joten Orgalutrania ei vielä aloiteta. Paitsi että pistin sen jo eilen hoitosuunnitelman mukaisesti. Jep.

3. Epävarmuus ja sekavuus. "Kokeillaan ensi kerran jotain muuta hoitosuunnitelmaa". "Ei kokeilla mitään muuta suunnitelmaa, mikään muutos ei kuitenkaan auta". "Ei näy folleja". Seuraavan kierron ultrassa: "täällä näkyy edellisen kierron follien keltarauhasjäämiä". Mitä täällä nyt tapahtuu? Ja edelleen odotan sitä hetkeä, kun meidän tuomitaan ulos polilta toivottomana tapauksena.

Siinä päällimmäiset. Niin, tänään tosiaan piiitkän ultrauksen jälkeen (munasarja hukassa...) toiselta puolelta löytyi kaksi keltarauhasen jäämää (ei ymmärrä mistä moiset ovat syntyneet), toisella puolella yksi 4-5 mm follikkeli. Stimulaatio jatkuu, jarru pois, perjantaina uusi ultra. Limakalvo ohut, mutta niin kai nyt kun kuukautiset ovat juuri ja juuri loppuneet.