Joku varmaan pilailee kustannuksellani. 

En tehnyt hoidon jälkeen raskaustestiä, koska kuukautiset alkoivat normaalisti. Viikon kestäneen vuodon jälkeen olin kolme päivää vuotamatta. Keskiviikkoiltana etelän lomareissulla iski yhtäkkiä kova, repivä alavatsakipu, jollaista en ole aiemmin kokenut. Kipu helpotti mutta jäi kuitenkin tuntumaan alavatsalle. Maha oli (ja on edelleen) paineluarka etenkin oikealta puolelta ja tuntuu kävellessä inhottavalta. Torstaina aamulla vuoto alkoi jälleen, ensin tiputtelemalla ja myöhemmin verisenä (jatkuen edelleen). 

Kotiin la-su yönä päästyämme tein sunnuntaiaamuna kaapin viimeisen raskaustestin sulkeakseni raskauden pois, koska sitä kuitenkin lääkärissä kysyttäisiin. Kuvittelin, että olin saanut pissatulehduksen tai jonkun muun vaivan. Clearbluen digitesti päräyttikin näyttöön "Raskaana 2-3". Siinä pääsi itku, mutta ei ilosta. Viikkoja pitäisi olla enemmän ja olin vuotanut enemmän tai vähemmän kaksi viikkoa: normaalista raskaudesta ei voinut edes unelmoida. Soittelin päivystykseen mutta sieltä neuvottiin odottamaan seuraavaan päivään.

Tänään sitten istuin 4,5h naistentautien päivystyksessä. Hcg oli 830, mutta kohtu tyhjä. Oikealla munajohtimessa näkyi kuitenkin jotain, joka luultavasti on kohdun ulkoinen raskaus. Tähän viittaa myös se, että vatsaontelooni oli vuotanut verta, josta mahan aristaminenkin johtuu. Nyt tilannetta seuraillaan kotona ja keskiviikkona menen uudestaan verikokeisiin ja ultraan. Silloin näkee, hoitaako luonto homman vai joudutaanko asia hoitamaan muilla tavoin. IVF-potilailta kuulemma herkästi ennemmin leikataan munajohdin pois kuin annetaan solumyrkky poistamaan alkion lääkkeellisesti... Lääkäri määräsi sairaslomaa loppuviikon ja käskyn mennä herkästi päivystykseen, jos kivut pahenevat. 

Tätä on vaikea käsittää. Ensimmäinen IVF-hoito, yksi kerätty munasolu ja huippuluokan alkio, joka sitten kuitenkin jatkoi kasvuaan ja kiinnittyi - mutta väärään paikkaan. Voi kun olisit löytänyt itsellesi paremman paikan kasvaa :(