Kirje polilta odottelikin laatikossa jo eilen. Koeputkihedelmöitysjonossa ollaan siis jälleen, arvioitu hoitoviikko on 35, eli elokuun viimeinen viikko. Hoidon toteuttamiseksi täytyy varata aika viikolle 31, eli heinäkuun viimeiselle viikolle. Kutsun mukana tuli resepti DHEA-valmisteelle. Sitä täytyisi syödä 3 tablettia vuorokaudessa 3 kuukauden ajan, alkaen toukokuun alusta.

Olen tähän mennessä ollut vähän skeptinen lisäravinteista, mutta nyt täytyisi sellainen kuitenkin lääkärin määräyksestä aloittaa. DHEA eli dehydroepiandrosteroni on lisämunuaisen kuoren erittämä steroidihormoni. Tämän uskotaan parantavan munasarjojen toimintaa ainakin joillain naisilla. Haittavaikutuksiakin on monia ja siksi hieman epäilyttää.... kirjoittelen tästä varmaan myöhemmin lisää.

Nyt kun kerran lisäravinnelinjalle täytyy lähteä, niin otan varmaan repertuaariin myös muut aiheeseen sopivat ravinteet kuten folaatin ja Q10:n. Näiden osalta onkin sitten pienen selvityksen paikka ja tilitän myöhemmin tänne löytöni tutkimuksista puolesta ja vastaan :)

Nyt siis yritetään elää kesän ajan terveellisesti ja toivottavasti mahdollisimman rennosti. Aloitan projektin suuntaamalla huomenna etelän lämpöön, joten blogikin hiljenee hetkeksi. Kirjoituksien aiheita silti jo monta mielessä.

Jos jollain lukijalla on kokemuksia lisäravinteista lapsettomuutta ja/tai alentunutta munasarjakapasiteettia parantamaan, niin kuulisin mielelläni!