Tämän päivän lääkärikäynti oli edellisen toistoa. Raskaushormoniarvo oli 823 (maanantaina 830), hemoglobiini oli pysynyt samana (n. 125) ja muutkin veriarvot olivat hyvät. Mahassa makaa edelleen sama 2-3 cm verilätäkkö ja oikeassa munanjohtimessa näkyi verenpurkaumaa ja jotain muuta. Donitsimuodostelmaa ei kylläkään nyt näkynyt. Olokin on suhteellisen sama: vatsa on paineluarka ja kipeytyy jos liikun. Eilen ja tänään on ollut vaikea löytää kivutonta lepoasentoa. Vatsaa ei kuitenkaan särje, joten en ole ottanut särkylääkettä. Tänään on myös ylävatsa ollut arka, liittyneekö tähän mutta tekee kuitenkin olon vielä astetta kurjemmaksi, kuten myös päänsäryt, jotka johtunevat tästä sohvalla makoilusta.

Lääkäri päätti jatkaa edelleen seurantalinjalla, koska oloni on suhteellisen hyvä. Perjantaina hcg kontrolloidaan uudelleen: jos arvo on lähtenyt laskuun, seuranta riittänee, mutta jos arvo on edelleen sama, aloitetaan luultavasti lääkehoito. Lääkehoitona käytetään metotreksaattipistosta, joka on solunsalpaajalääke ja vaikuttaa aktiivisesti jakautuviin soluihin häiritsemällä niiden jakautumista. Toivottavasti hormoniarvot kääntyisivät itsestään laskuun, ajatus solumyrkystä ei jostain syystä inspiroi. Lääkäri konsultoi lapsettomuuspolin lääkäriä ja leikkaushoidolle ei ole erityistä painetta, vaan tilanne hoidetaan kuten "tavallisetkin" tapaukset. 

Ilmeisesti viikko sitten tuntemani sisäelinten repeytymiseltä tuntuneet kivut olivat oikeastikin sisäelinten repeytymistä: mahaani vuotanut veri on luultavasti johtunut munanjohtimen repeytymisestä. Vatsaonteloon on silloin vuotanut verta, ja se taas aiheuttaa vatsan aristamisen. Tätä joutuu vielä kestämään, koska veri ei hirveän nopeasti vatsasta poistu. Mutta ehkä minulla kuitenkin oli onni matkassa: huonomminkin olisi kenties voinut käydä.

Kotona maataan siis edelleen ja yritetään ottaa rennosti, toivoen ettei tarvitse ottaa äkkilähtöä sairaalaan. Ei tässä muu auta kuin tyytyä kohtaloonsa ja odottaa, että hcg-arvot laskevat nollaan. Sen jälkeen saan aloittaa DHEA:t ja suunnata ajatukset seuraavaan IVF:ään.